Δελτίο Τύπου – Πρόγραμμα «Αθηνά»: Δωρεάν Στέγαση για Φοιτήτριες στην Αθήνα

Η ΧΕΝ Ελλάδος προωθεί το δικαίωμα των νέων γυναικών στην εκπαίδευση

Η ΧΕΝ Ελλάδος υλοποιεί για 10η χρονιά (ακαδημαϊκό έτος 2024-2025) το Πρόγραμμα «Αθηνά» – δωρεάν στέγαση φοιτητριών στην Αθήνα .Το πρόγραμμα απευθύνεται  σε φοιτήτριες από την περιφέρεια, που έχουν ενταχθεί σε Πανεπιστημιακές Σχολές του λεκανοπεδίου και εντάσσονται με κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια.

Οι νέες αυτές γυναίκες υποστηρίζονται ώστε, να διαμορφώσουν την ακαδημαϊκή πορεία και τη μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία, απαλλαγμένες από τους περιορισμούς, που δημιουργούν οι κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις, στις ίδιες και τις οικογένειές τους.

Από το 2013, το Πρόγραμμα «Αθηνά» έχει προσφέρει, σε δεκάδες νέες γυναίκες, δωρεάν:

  • ασφαλή στέγη,
  • εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες, μέσα από τη διασύνδεσή τους με το Femina Support Lab – Κοινωνική Υπηρεσία και το Femina Career Lab – Κέντρο Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας
  • ευκαιρίες συμμετοχής σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, σε θέματα ισότητας, ασφάλειας, δικαιωμάτων κ.λπ,
  • ευκαιρίες ανάπτυξης πρωτοβουλίας σε ζητήματα, που τις αφορούν λόγω του φύλου και της ιδιότητας τους, με εργαστήρια, συμμετοχή σε ομάδες εργασίας και ενδιαφερόντων κ.λπ,
  • συμπληρωματικές παροχές και σε συνεργασία με τους χορηγούς του προγράμματος,

στο διεθνών προδιαγραφών κτίριο της, στην Ηλιούπολη.

Η ΧΕΝ Ελλάδος, ως γυναικεία, εθελοντική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, προσφέρει προγράμματα και υπηρεσίες σε όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνικότητας ή κοινωνικοοικονομικής κατάστασης, για δεκαετίες. Η οργάνωση έχει ήδη συμπληρώσει 100 χρόνια δράσης και προσφοράς στην Ελλάδα. Πρωτοστατεί και στον αγώνα για την Ισότητα των Φύλων, προωθώντας θεσμικές αλλαγές για την επίτευξή της.

Προθεσμία Υποβολής  Αιτήσεων

Οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά, από τις

05 Ιουλίου έως τις 25 Αυγούστου 2024 και η επιλογή θα γίνει με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΧΕΝ Ελλάδος θα βρείτε πληροφορίες, συχνές ερωτήσεις, τους όρους και προϋποθέσεις, τη διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθώς και την ηλεκτρονική αίτηση. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με: