Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση “Στου φεγγαριού … τις όχθες ”.

Ο Σύλλογος Καλαμωτούσων Χίου – Αττικής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει την εκδήλωση “Στου φεγγαριού … τις όχθες “. Μια συνεύρεση που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το χιώτικο κοινό και όχι μόνο, με την τεράστια προσέλευση, που την κατατάσσει σε ένα από τα σπουδαιότερα καλλιτεχνικά γεγονότα του νησιού μας κάθε καλοκαίρι.

Την Τετάρτη 21 Αυγούστου ( Πανσέληνος) στις 9:30΄, θα ανταμώσουμε και πάλι στον Αρχαιολογικό Χώρο του Εμποριού ν΄απολαύσουμε το ολόγιομο φεγγάρι με όχημα ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι.

Συνταξιδιώτες μας ο Χρήστος Θηβαίος, τραγουδοποιός σπάνιας ευαισθησίας και ερμηνευτής υψηλών απαιτήσεων, και δυο εξαιρετικές φωνές (μέλη του συγκροτήματος Τρίφωνο) η Ερωφίλη και ο συντοπίτης μας Γιώργος Περαντάκος που υπογράφει και την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης.

Ένα αφιέρωμα στην αυγουστιάτικη πανσέληνο με τραγούδια απ΄ την προσωπική δισκογραφία των συντελεστών και στιγμιότυπα από έργα μεγάλων ελλήνων δημιουργών που έχουμε αγαπήσει και έχουν στιγματίσει τον πολιτισμό και την κουλτούρα του τόπου μας.

Αφήγηση και επιλογή κειμένων από το Γιάννη Ζαφείρη (καλλιτεχνικό διευθυντή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου.

Η συναυλία υποστηρίζεται από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Β.Α. και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Πριν από την παράσταση θα πραγματοποιηθούν εικαστικά δρώμενα και ξενάγηση στον αρχαϊκό οικισμό απ’ τους αρχαιολόγους του χώρου. Είσοδος Ελεύθερη.

Σας περιμένουμε λοιπόν την Τετάρτη 21 Αυγούστου, στο ωραιότερο “μπαλκόνι” του Αιγαίου για να ζήσουμε την πιο ξεχωριστή νύχτα του χιώτικου καλοκαιριού ..” Στου Φεγγαριού ..τις όχθες”.

Για το Σύλλογο Καλαμωτούσων Χίου – Αττικής και το φεστιβάλ «αξάνεμος»

Η Πρόεδρος

Σεβαστή Πειραντάκου