Απάντηση σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια» της 19ης Μαρτίου 2013.

Η επιμονή της εφημερίδας σας στην υποβάθμιση της μελέτης για τις νέες λιμενικές εγκαταστάσεις Χίου στην περιοχή του Κονταρίου μόνο περιθώρια άλλων σκέψεων αφήνει. Πρόκειται για μελέτη με απόλυτη τεχνική επάρκεια, με τον κυματισμό να έχει ελεγχθεί και εγκριθεί μάλιστα από το αρμόδιο τμήμα του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου, επί πρυτανείας του νυν γενικού γραμματέα λιμένων, κ. Κων. Μουτζούρη.

Αν επιμένετε ότι η δική σας θεώρηση είναι πιο έγκυρη και άρα πρέπει να λειτουργήσει αποτρεπτικά, στην κρίση των αναγνωστών σας. Να μη σπαταλούμε πόρους για μελέτες, να μας δίνει τη λύση η δική σας επιστημονική κατάρτιση.

Την επόμενη φορά που θα παρακολουθούμε όλοι με τα κιάλια τα κρουαζιερόπλοια να περνούν από το νησί μας και να μας κουνούν το μαντήλι, να έχετε τουλάχιστον την ευθιξία να επιρρίψετε τις ευθύνες εκεί που ανήκουν και να μην εξαιρέσετε τον εαυτό σας. Ο Δήμος Χίου έχει καταθέσει την πρόταση του, με σχεδόν απόλυτο βαθμό ωρίμανσης και επιμένει να διεκδικεί την υλοποίηση της. Δεν πρόκειται να υποκύψει όσα υποβολιμαία δημοσιεύματα κι αν προκληθούν.

Από το γραφείο τύπου Δήμου Χίου