Απάντηση σε δημοσίευμα για τη λειτουργία της ΕΤΑΧ

Σε απάντηση δημοσιευμάτων της εφημερίδας σας σχετικά με την λειτουργία της ΕΤΑΧ, σας ενημερώνουμε ότι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες και κάτω από αντίξοες συνθήκες, για να διατηρηθεί στη Χίο η μόνη αναπτυξιακή εταιρεία που έχει απομείνει (μετά και το κλείσιμο της ΕΝΑ), λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η ΕΤΑΧ διαχειρίζεται προγράμματα ύψους 14.000.000€ με δεκάδες επενδυτικά σχέδια.

Παρόλα αυτά αισθανόμαστε ότι γίνονται προσπάθειες υπονόμευσης αυτών μας των ενεργειών, διοχετεύοντας στον τύπο αναληθής πληροφορίες για προθεσμία που έχει δοθεί από την ΔΟΥ για την περαιτέρω λειτουργία της εταιρείας (πράγμα που διαψεύδει και ο έφορος, κ.Φράγκος).

Η Δ/νση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, κατά «διαβολική» σύμπτωση, επιλέγει τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία που γίνονται προσπάθειες για τη διάσωση της εταιρείας, να εκδίδει έγγραφα που έχουν σχέση με αποφάσεις και στοιχεία της εταιρείας για το μετοχικό της κεφάλαιο.

Λυπούμεθα ειλικρινά για αυτήν την παραπληροφόρηση και την στοχευμένη επίθεση στην τακτική που ασκείται στην συγκεκριμένη εταιρεία. Όλες αυτές οι ενέργειες μας πεισμώνουν στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για την διατήρηση της ΕΤΑΧ ούτως ώστε να μην χαθούν αρκετές δεκάδες επενδυτικά σχέδια για την Χίο.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

της Π.Ε.Δ. Β.Αιγαίου

Λαμπρινούδης Πολύδωρος

Δήμαρχος Χίου